KANSALAISOPISTON KURSSEJA

Kansalaisopiston kursseja

Kansalaisopistolla on kursseja tarjolla.

Lauantaisin klo 10-14, paikka Kirkonkylän alakoulun liikuntasali.

Teatteri-ilmaisun alkeet 1 – 6 luokkalaisille (7-12v). Kurssi pitää sisällään teatterin tekemisen perusharjoitteita, jotka eivät vaadi aikaisempaa kokemusta. Kurssilla opitaan perustaitoja: ääni, liike ja eläytyminen teatterin lavalla sekä rohkeutta esiintyä yksin ja ryhmässä. Harjoitteita tehdään paljon erilaisten pelien ja leikkien kautta. Kurssilla valmistellaan pienimuotoinen esitys, joka esitetään vuoden 2023 Päätaloviikolla. Kokoontumiskerrat 28.1., 15.4., 29.6., 30.6., 1.7., esitykset 2.-3.7.2023.

Kurssille ei tarvita oppimateriaalia. Päälle itselle mieluiset rennot vaatteet, joissa on mukava liikkua. Sisäkengät voi ottaa halutessaan mukaan. Ota mukaasi välipalaa, pidämme evästauon.

Sunnuntaisin klo 10-15, paikka Kirkonkylän alakoulun liikuntasali

Kurssi on tarkoitettu kaikille teatteri-ilmaisusta ja improvisaatiosta kiinnostuneille yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille (13 – 20 v). Kurssi pitää sisällään teatterin tekemisen perusharjoitteita ja improvisaation perusteita, jotka eivät vaadi aikaisempaa kokemusta. Aiemmasta kokemuksestasi riippumatta jokainen kehittää tällä kurssilla viime kädessä omaa itseään ja ilmaisutaitoaan. Kurssilla opitaan perustaitoja: ääni, liike ja eläytyminen teatterin lavalla sekä rohkeutta esiintyä yksin ja ryhmässä. Lähdemme liikkeelle improvisaation alkeista ja teemme monenlaisia sanallisia, äänellisiä ja liikkeellisiä harjoitteita. Emme valmistele näytelmäesitystä, vaan tarinoimme ja esitämme erilaisia pieniä näyttämökohtauksia toisillemme. Pääpaino on kannustavassa hengessä, hyväksyttävässä läsnäolossa ja spontaaniuden kehittämisessä. Kokoontumiset 29.1., 16.4., 17.-18.6.2023 klo 10-15.